Vanaf medio april aanstaande worden de elektronische poorten (hierna “e-Gates”) op Curaçao International Airport in gebruik genomen. Passagiers die gebruik maken van de eGate, kunnen binnen een halve minuut door het immigratie process heen.
Dit is een mijlpaal voor Curaçao, als tweede land in de Caribische regio, die haar passagiers deze innovatieve vorm van geautomatiseerde grenscontrole aanbiedt. Uiteraard kan niet voorkomen worden dat er geen rijen meer ontstaan, maar het proces zal over het algemeen een verbetering van de doorstroming bij de grens controle moeten realiseren.

Samenvattend: wie kan van de e-Gates gebruiken maken?

  • Passagiers van 18 jaar of ouder, die volledig handling bekwaam zijn, in het bezit zijn van een Amerikaans, Canadees of Europees paspoort met een chip.
  • Toeristen die maximaal 3 maanden op Curaçao verblijven en de ED Card online hebben ingevuld.
  • Curaçaoënaars niet woonachtig op Curaçao dienen tevens online een ED Card in te vullen; aangezien zij niet als ingezetenen worden beschouwd.
  • De ED Card kan online via www.curacao.com worden ingevuld en dient 24 uur voor vertrek van de vlucht met bestemming Curaçao te zijn ingevuld.
  • Passagiers die langer dan drie maanden op Curaçao verblijven of een tijdelijke verblijfsvergunning hebben moeten zich zoals gebruikelijk tot de balies bij de Immigratie dienst wenden om de nodige grenscontrole verrichten.

E-gates Curacao

Leave a Reply